Yüreğir Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Yüreğir Ziraat Odası > Haberler > Çukurovalı çiftçi sebze-meyve kalıntı analiz laboratuvarı istiyor

Çukurovalı çiftçi sebze-meyve kalıntı analiz laboratuvarı istiyor

Doğan laboratuar için Vali Demirtaş’tan destek istedi Vali Demirtaş’tan laboratuar için destek sözü Doğan: “Adana’nın önemli bir eksikliği giderilecek”

ADANA/ Yüreğir Ziraat Odası Başkanı (YZO) Mehmet Akın Doğan, Adana’da sebze-meyve kalıntı analiz laboratuarı kurulması için Vali Mahmut Demirtaş’tan destek istedi. Vali Demirtaş’ın konuya sıcak baktığını belirten Başkan Doğan, kurulacak laboratuarın Adana’nın önemli bir eksikliğini gidereceğini söyledi.

YZO Başkanı Mehmet Akın Doğan, odada görevli ziraat mühendisleri ile birlikte Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, başta işçi sıkıntısı olmak üzere bölge üreticilerinin çeşitli konulardaki talep ve beklentilerini aktaran Başkan Doğan, en önemli sorunlardan birisinin Adana’da sebze-meyve kalıntı analiz laboratuarı bulunmaması olduğu dile getirdi.

ÜRÜNLER BAŞKA İLLERE GÖNDERİLİYOR

Adana’nın Türkiye’nin en önemli tarım merkezi konumunda olduğuna dikkat çeken Başkan Doğan, “Tarımın başkenti diyoruz ancak bölgemizde ürünlerimizin analizini yaptırabileceğimiz bir laboratuarımızın bulunmaması üreticimiz için ciddi sorun teşkil ediyor. Bölge üreticilerimiz genellikle Mersin ve Antalya’daki laboratuarlarda ürünlerini analiz ettiriyor. Ancak Mersin ve Antalya’da sadece 300 etken madde tespit edilebiliyor. Bu da yetersiz kaldığı için ürünlerimizi daha detaylı inceleme için 600 etken maddeye bakan Manisa’daki sebze-meyve kalıntı analiz laboratuarına gönderiyoruz. Numune başına ise indirimli olmak üzere 150 TL ödüyoruz. Birden fazla numune gönderildiği için çitçimizin sırtına ekstra bir yük bindiriyor” dedi.

HER ÜRÜNDE NUMUNE ZORUNLU

Turfanda sebze ve meyve üretiminin gerçekleştirildiği Yüreğir’de iyi tarım uygulamaları yapıldığına dikkat çeken Başkan Doğan, şunları söyledi; “İyi tarım uygulamalarıyla üretim yapan çiftçilerimiz hasat dönemine yakın her üründen numune alarak analiz yaptırmak zorunda. Bu nedenle Çukurova Kalkınma Ajansı’nın da desteğiyle Adana’ya bir laboratuar kazandırmak istiyoruz. Adana’ya böyle bir laboratuarı kazandırdığımız taktirde bölge çiftçimizin de çok önemli bir sorununu çözüme kavuşturmuş olacağız. “ 

VALİ DEMİRTAŞ’TAN DESTEK SÖZÜ

Yüreğir Ziraat Odası’nın çalışmalarını yakından takip ettiğini ve başarılı bulduğunu belirten Vali Demirtaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Adana’nın önemli bir tarım kenti olduğuna dikkat çeken Vali Demirtaş, sebze-meyve kalıntı analiz laboratuarı bulunmamasının ciddi bir eksiklik olduğunu kaydetti. Böyle bir laboratuarın Adana’ya kurulması için her türlü desteği vereceğini ifade eden Vali Demirtaş, “Adana’da neden böyle bir laboratuar olmasın. Siz projeyi hazırlayın ben onaylarım” diye konuştu. Vali Demirtaş, işçi sorunun çözümü için de gerekli çalışmaları yapacaklarının müjdesini verdi.

Sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleriyle sıkça bir araya gelmeye özen gösterdiklerini dile getiren Vali Demirtaş, üreticilerin sorunlarının çözümü ve beklentilerinin yerine getirilmesi konusunda ellerinden gelen gayreti göstermeye devam edeceklerini söyledi.