Yüreğir Ziraat Odası

Yüreğir Ziraat Odası > Haberler > Yüreğir Ziraat Odası Adana Tarım Fuarı’nda

Yüreğir Ziraat Odası Adana Tarım Fuarı’nda

Başkan Doğan: Tarımın geleceği açısından fuarların önemi büyük

ADANA / Yüreğir Ziraat Odası 11, Adana Uluslararası Tarım Fuarı’nda stant açarak bölgede yetişen ürünlerin tanıtımını yaptı. Tarım fuarının sektörün tüm bileşenlerini Adana’da biliştirdiği belirten Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, bölgelerin ve ürünlerin tanıtımında fuarların büyük önem taşıdığını söyledi.

TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından düzenlenen 11. Adana Uluslararası Tarım Fuarı, sektöre hizmet veren firmalar ile üreticileri buluşturdu. 250 firmanın katılım sağladığı Adana Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki fuarın en dikkat çeken katılımcısı Türkiye’nin en büyük ve bereketli topraklarına sahip Yüreğir Ovası’ndaki üreticilerin örgütlü olduğu Yüreğir Ziraat Odası oldu.

Portakaldan mandalinaya, greyfurttan limona, yer fıstığından nara kadar bölgede yetişen ürünlerin yanı sıra ekimi son yıllarda yaygınlaşan avakadonun da sergilendiği Yüreğir Ziraat Odası’nın standı fuar ziyaretçilerinin yoğun ilgisini gördü.

TZOB Yönetim Kurulu Üyeliği ve Akdeniz Bölge Başkanlığı görevlerini de yürüten Osmaniye Ziraat Odası Başkanı Bahadır Sezgin, Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Ticaret Odası Başkanı (ATO) Atilla Menevşe, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru ile TARSİM Bölge Müdürü  İrfan Alkaş’ın yanı sıra Adana ve Adana dışında faaliyet yürüten ziraat odalarının başkanları, ilçe tarım müdürleri ve üreticiler Yüreğir Ziraat Odası’nın standını ziyaret ederek, ziraat mühendislerinden bölgede yetişen ürünler hakkında bilgi aldı.

FUARLARIN ÖNEMİ TARTIŞILMAZ

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, bölgede yetişen ürünlerin tanıtımı ve üreticilerin sektördeki son gelişmelerini takip edebilmeleri konusunda fuarların payının büyük olduğunu söyledi.

Başkan Doğan,  “Tarım Fuarları tarımla ilgili ürün ya da hizmetlerin ortak bir paydada buluştuğu, üreticilerin teknolojik gelişmelerden bilgi ve yeniliklerden haberdar olmasının sağlandığı ve tarımsal bilgilere birinci elden ulaşıldığı organizasyonlar olması açısından büyük önem taşıyor. Fuarlar, arz ve talebin pazarda buluşmasını da olanak sağlıyor. Ayrıca, teknik işbirliği ve geleceğe yönelik ticari ilişkilerin temelleri en sağlam biçimde fuarlarda atılıyor” dedi.

ADANA TARIMIN GÖZBEBEĞİ

Türkiye tarımının gözbebeği konumunda olan Adana için tarım fuarının önemine dikkat çeken Doğan, “Her geçen yıl kalitesini ve katılım oranını arttıran bu fuarda Yüreğir Ziraat Odası olarak yer aldık. Çünkü, Adana bir tarım kenti. Kentimiz tarımının en önemli merkezi de Yüreğir ilçemizin sınırlarında kalıyor. Uçsuz bucaksız Çukurova ovasının merkezi olan bölgemizde oldukça geniş bir ürün yelpazesinde üretim yapılıyor. Biz de Yüreğir Ziraat Odası olarak bu tür fuarlarda mutlaka yer alıp, ilçemizde yetişen ürünleri sergiliyoruz” diye konuştu.

FUARLAR KALKINMA İÇİN ÖNEMLİ

Bu tür fuarların tarım sektörünün gelişip, kalkınmasında da önemli bir görev üslendiğini dile getiren Başkan Doğan, “Tarımın bizim için önemi tartışılmaz. Bu nedenle ilimizin geleceği ve ekonomik gelişmişliğini artırmak adına tarım fuarını önemsiyoruz. Tarımın, hayvancılığın gelişmesi, üreticinin yeni teknolojik gelişmeler ile buluşması, ürün kalitesinin artırılması bakımından fuarların yeri tartışılmaz. Adana ekonomisi, sanayisi ve ticareti her geçen gün daha da gelişmektedir. Bu gelişmelerin fuarlarla desteklenmesi gerekiyor. Bu vesileyle, fuarın düzenlenmesine destek veren değerli Valimiz başta olmak üzere tüm yöneticilere ve katılımcılara, ülkemizin birçok şehrinden gelerek fuarımızı ziyaret eden çiftçilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çukurova bölgesindeki üreticileri fuarı ziyaret etmeye davet eden Başkan Mehmet Akın Doğan, Yüreğir Ziraat Odası olarak bölgede yetişen ürünlerin tanıtımı yapmak adına Türkiye’nin farklı şehirlerinde açılan tarım fuarlarına katılacaklarını da sözlerine ekledi.