Yüreğir Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Yüreğir Ziraat Odası > Haberler > Yüreğir Ziraat Odası Tümer’i ağırladı

Yüreğir Ziraat Odası Tümer’i ağırladı

Oda Başkanı Doğan, Milletvekili Tümer’e çiftçinin sorunlarını anlattı.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın çiftçi borçlarının ertelenmesiyle ilgili kararnameyi henüz çıkarmayışının üreticiyi zorda bıraktığını belirterek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’den destek istedi.

Türkiye’nin en büyük çiftçi kuruluşları arasında yer alan Yüreğir Ziraat Odası, CHP Adana milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’i ağırladı. Oda Başkanı Mehmet Akın Doğan, Meclis Başkanı Şevket Uludağ ve Yönetim Kurulu üyelerince karşılanan Tümer’e, Başkan Doğan, ziraat odasının çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Yüreğir’in büyük bir tarım potansiyeline sahip olduğuna dikkat çeken Doğan, Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin beslediği Yüreğir ovasında 850 bin dekar alanda, 365 gün üretim yapıldığını söyledi. Yüreğir Ziraat Odası’nın 21 bin 500 üyesi bulunduğunu hatırlatan Doğan, eğitim programlarıyla çiftçilerin her geçen gün gelişen ve değişen tarımsal yenilikleri yakından takip etmelerine imkan sağladıklarına dikkat çekti. Çalışmalarını hizmet odaklı bir anlayışla sürdürdüklerini ifade eden Doğan, Adana’nın fıstık, soya, narenciye ve karpuz üretiminde Türkiye lideri olduğunu hatırlattı.

ÜRETİCİLERİMİZ BORÇ ERTELEMESİ BEKLİYOR
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca çiftçinin kredi borçlarının ertelenmesiyle ilgili kararnamenin henüz açıklanmadığını hatırlatarak, Tümer’den destek istedi.
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 1 Eylül itibarı ile başladığını hatırlatan Doğan, “Geçtiğimiz yıl 7 Eylül’de kredi borçlarının ertelenmesiyle ilgili kararnameyi açıklayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan bugüne kadar kredi borçlarının ertelenmesiyle ilgili bir açıklama gelmedi, bu da üreticilerimizi endişelendiriyor. Zarar gören üreticilerimiz, kararname çıkmazsa borcunu ödemek zorunda kalacak. Bu da çiftçiyi büyük bir darboğaza sürükleyecek” diye konuştu.

“SORUNLARINIZI BİLİYORUM”
Uzun süre köy köy gezerek çiftçi sorunlarını dinlediğini ve yaşadıkları sıkıntıları bildiğini anlatan CHP Adana milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, hükümetin afetten zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelenmesi için gerekli düzenlemeleri bir an önce hayata geçirmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Çiftçi sorunlarına eğilmeye gayret gösterdiğini kaydeden Tümer,  yılın 365 günü tarım yapılabilen bir ovada olmanın avantajlarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi. Tümer, “Gıdaya erişimin kolaylaşması, sürdürülebilir tarım, araştırma-geliştirme ve inovasyon için verimli tarım topraklarımızı korumak, çiftçimizi el üstünde tutmak zorundayız” dedi.
Tümer, Türkiye’nin tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yetebilen ülke olmaktan çıktığını ve 126 ülkeden çeşitli tarım ürünleri ve tarım ekipmanları ithal ettiğini dile getirerek, sürdürülebilir bir tarım politikasına ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.